Гонки с мотори ще има под Аспаруховия мост

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
13:52 / 27.03.2013
2680
"Ние сме мотористи, а не шахматисти, освобождаваме адреналина", призна Красимир Стоянов от мотоклуб "Стормбрингерс брадърхууд" днес на брифинг в Пътна полиция по повод старта на националната кампания "Безопасност на 2 колела".

Ръководството на КАТ - Варна, и моторджиите ще работят заедно, за да намалеят инцидентите по пътищата. Кампанията ще е перманентна и ще влезе в училищата с беседи на полицаи и опитни рокери с младежите, които са най-запалени по двуколесните - от 9 до 12 клас. Освен това, ще бъдат провеждани обучения на подходящи за целта полигони на Пътна полицията с тийнейджърите.

Варненските мотоклубове ще ударят рамо по-малко млади хора да карат без необходимата правоспособност, с несъобразена скорост и неподходяща екипировка. Според рокерите, имало такива, които през лятото яхвали мотоциклет и мотопед по джапанки и къси панталонки, или по анцуг и маратонки, което било опасно.

"Нашият спорт е единственият, който се практикува през лятото със зимна екипировка", каза Красимир Стоянов. Той обясни, че тя струва 1500 лв., без каската, чиято цена е от 300 до 2000 лв.

Моторджиите обясниха, че са подготвили отсечка под Аспаруховия мост, където в почивните дни ще се правят гонки. Идеята им ще бъде съгласувана с пътните полицаи, които ще контролират "освобождаването на адреналина" заедно с рокерите. Организацията включва и линейка, ако стане инцидент.

По този повод рокерите заявиха, че лекарите от Спешна помощ се нуждаят от обучение как се действа при ранен моторист. В никакъв случай не трябва да се дърпа рязко каската от главата му, защото може да се прекъснат шийните прешлени. Необходимо е да се обездвижи вратът и пациентът за бъде поставен на носилка с твърдо покритие. По този въпрос ще има допълнително обучение в училищата, като ще бъдат поканени и лекарите, уточни гл.инспектор Петко Камбуров, шеф на Пътна полиция.

Според Атанас Стоянов от мотоклуб "Диви деца", инициативата по програмата на Европейската комисия е малко закъсняла у нас, но може да се направи нещо за намаляване на произшествията с мотори и мотопеди.

Източник: Днес +


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).