Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Готови са първите подемни платформи за достъпна среда за хора с увреждания в обществени сгради
Автор: Екип Varna24.bg 13:22 / 24.06.2009Коментари (0)1009
© Varna24.bg
Утре, 25 юни 2009 г., в 14:30 часа министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и ректорът на Икономическия университет във Варна проф. Калю Донев ще открият новоизградената подемна платформа в сградата на университета. На събитието ще присъства и студентката Христина Йорданова, която е втори курс „Туризъм" в университета. Тя е един от най-заинтересованите хора от този проект, тъй като е човек с увреждане и новото съоръжение ще улесни достъпа й до сградата.

Поставянето на платформата е финансирано по програмата на МДААР за осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания в обществените сгради. До момента в тази програма са включени 19 сгради в цялата страна, в които се поставят общо 36 подемни платформи.
Във Варна ще бъдат открити официално още две такива съоръжения - в сградата на Държавния куклен театър на 26 юни 2009 г. (петък) в 9:00 часа и в сградата на Областна администрация Варна - на 29 юни 2009 г. (понеделник) в 9:30 часа.
Във Варна включените сгради са 10 - освен Икономическия университет, Областната администрация и Държавния куклен тетър, до края на юли платформи ще имат Висшето венноморско училище, Медицинския университет, Техническия университет, Дирекция „Социално подпомагане", Регионалната инспекция по образование, РИОКОЗ, Парк-музей „Владислав Варненчик". Тези сгради бяха избрани след консултация с ръководствата на администрациите и с организации на и за хора с увреждания. Те посочиха най-важните сгради в града, които с приоритет трябва да бъдат адаптирани.
Освен варненските съоръжения за достъпност, в програмата на МДААР са включени още 9 сгради в други градове - това са областните администрации във Велико Търново, Стара Загора, Плевен, Пазарджик, Добрич, Пловдив, Русе, Монтана и Враца.

Изпълнител на дейностите по доставка и монтаж на подемните платформи е „Лифтком" ООД - фирмата, която в края на миналата година спечели обявената от МДААР обществена поръчка и с която министерството сключи рамково споразумение.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Хороскоп за деня
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: