Готвят нови заявления за детските заведения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:31 / 20.01.2011
666
Няма проблем в информационната система за прием в детските заведения, коментират специалистите от общината по повод невъзможността да се изтеглят заявления за кандидатстване. Просто образците се подготвят според новия формат. Бланките ще бъдат готови вероятно до края на месеца, когато претърпят адаптиране към новата процедура. Никой нямало да закъснее с попълването на документите, защото събирането им ще стартира през март, успокояват оттам. 

Директорите на всяко ОДЗ и ЦДГ ще поемат процедурата от подаване на заявлението до генерирането на случайни числа за всяко дете. Те ще осъществят и класирането с оповестяване на списъците с приетите. Родителите пък ще имат възможност да подредят последователно желанията си.
В заявлението задължително ще се вписват трите имена на детето, ЕГН, телефон за връзка и е-маil. Ще се представят оригинали и копия на акт за раждане и личните карти на двамата родители с постоянен адрес в община Варна. Нужни са още документи от работодатели, че семейството полага труд в общински или държавни структури, частни търговски дружества или сдружения с нестопанска цел. Необходими са и удостоверения от общинската дирекция "Местни данъци" за липсата на задължения за майката и таткото към общинската хазна.


Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).