Градинката "Севастопол" няма да носи името "Роналд Рейгън"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:39 / 04.05.2011
957
Това стана ясно на заседание на общинската комисия по култура и духовно развитие.

Въпросът за именуването бе повдигнат за втори път, след като Евгения Александрова от "Атака" направи предложение за преразглеждане на решението, което беше взето на предходното заседание на комисията след дълги дебати. Тя определи вкарването на подобно решение за обсъждане на сесия на Общинския съвет като несериозно и смешно. Същата позиция зае и общинският съветник Панко Анчев от групата на БСП. Против повторното гласуване се обяви председателят на комисията Константин Трошев, който подкрепи именуването на заседанието в петък. Анчев коментира, че имената на подобни места не се дават от общински съветници и кметове, а от гражданите. Той допълни, че всякакви опити за налагане на наименование са излишни.

Предложението за именуване на градинката с "Роналд Рейгън"е направено от кмета на града. Мотивът бил навършването на 100 години от рождението на американския президент Рейгън и приносът му за демокрацията.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).