„Градски транспорт” скочи срещу съветник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:57 / 10.04.2010
5201
Служителите на „Градски транспорт" скочиха срещу общинския съветник и председател на транспортната комисия към местния парламент Красимир Маринов. Според тях той не защитавал интересите на дружеството, а работел за неговата приватизация. Този слух отдавна се носел в общинското дружество. Шофьори и механици имали множество поводи да вярват, че шефът на комисията „Транспорт" или целял лично да придобие фирмата, или прокарвал нечий интерес в тази насока. Мнението им обаче се затвърдило след последната среща при председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов, два дни преди той да бъде арестуван именно за далавери с „Градски транспорт". Тогава синдикатите посетили Гуцанов, за да го увещават да им се изплатят възможно най-скоро парите, които общината им дължи за пенсионерските и ученическите карти. На срещата бил поканен и Маринов, като председател на ресорната комисия. Той обаче направил всичко възможно, за да се противопостави на исканията им. Осъдил и колективния трудов договор на дружеството, в който синдикатите успели да издействат някоя друга социална придобивка. Маринов реагирал доста остро на настояването им общината да отпусне пари възможно най-скоро, за да се изплатят великденските премии на служителите.

„И пак бих реагирал остро в такава ситуация. Не е нормално в условията на криза, когато и държавата, и общината са затруднени, някой да влиза и да казва, че иска пари за премии, иначе да му мислим", коментира вчера общинският съветник от „Отечество".

Според него дори и някога да се мисли за приватизация, то сега моментът е повече от неподходящ. Предстои общината да кандидатства по голям транспортен проект по европейските програми за 50 млн. евро, припомни Маринов. „С тези пари ще може в значителна степен да се обнови автопаркът на дружеството, и то с нови автобуси. Това може да стане обаче единствено ако „Градски транспорт" е общинска фирма", обясни Маринов.

Синдикатите във фирмата са провели в четвъртък 2 събрания, на които са обсъдени бъдещите действия след ареста на прокуриста на дружеството Пенчо Пенчев. „Опитваме се да обясним на хората, че няма от какво да се притесняват и че фирмата е стабилна. Вярваме напълно на прокуриста", заяви синдикалистът Сашо Димитров. Той добави, че екипът дори се сплотил и сега работел още по-активно.

От позицията на служител във фирмата Димитров обясни, че рециклираните рена са били добра сделка. Те се разваляли не повече от доставените от Турция „Мерцедеси".

Източник: в. "Позвънете"


Виж коментарите (0)

Още по темата (17):
06.08.2008 Комисия и обществен съвет ще следят транспорта
30.07.2008 Вдигат шофьорските заплати с 220 лв.
28.07.2008 В "Градски транспорт"- Варна шофьорите вземат по-високи заплати от колегите си в София
25.07.2008 Градският транспорт – компромис между цена и качество
24.07.2008 ГЕРБ: Градския транспорт върви към фалит
21.07.2008 Общината заделя 500 000 лв. за автобуси на газ
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).