Граждани алармират за нова сеч на 100 годишни дървета в центъра на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:58 / 02.09.2008
1313
В редакцията на Varna24.bg получихме оплакване на граждани от район Приморски. Живущите на улиците "Войнишка" и "Цар Асен" са крайно недоволни от предстоящото унищожаване на поредната детска градина там, както и на вековни дървета, които общината би трябвало да пази. Ето и цялото писмо на недоволните граждани:

Още не сме забравили погрома над градинката на Севастопол, а вече се  подготвя нова сеч и пак в центъра на Варна, обявен за най-добър град за живеене в България при скорошна анкета. Става въпрос за бившата детска градина до стария завод „Дружба", а към момента с името „Дом Гаврош". Незнайно как тази бивша сграда от казармите на "8-ми приморски полк" става собственост на приватизаторите на завод Дружба. Освен прилежащата сграда в своеобразния парк към нея има множество дървета на по 100 години. Но на кой му пука че на това место скоро ще се появи многоетажна бетонка, на кой му пука че заради това ще изсекат 100 годишни дървета? Едва ли и на райония кмет на район Приморски, носещ звучното име Градинаров, ах каква ирония на съдбата, по-добре да го прекръстим на Бетонов, защото след неговото управление в градините на Приморски ще има само бетон. 

Някъде явно се е покрил и местния архитект Аврониев, който явно не знае (или след звъна на парите е станал и ням и глух), че с разрешаването на строеж на това място ще бъдат изсечени десетки дървета, да не говорим че построяването на многоетажна сграда ще се наруши целия архитектурен ансамбъл (съседните блокове на ул. "Войнишка" са 3-етажни (височина 10м), а тези на ул. "Цар Асен" 4-етажни (височина 13 м)), но отново на кой му пука ... едва ли и на управляващите.

Странно защо при липсата на детски градини във Варна, Кирил Йорданов и компания не се опитат да спасят бившата детска градина, като обезщетят настоящите собственици, или май е по-лесно да се източват парите на варненци с градеж на нови градини в неясното бъдеще ... но на кой ли му пука?

Е, Варна е на път да остане без още една детска градина и без 100 годишни дървета.

От живущите на улиците „Войнишка" и „Цар Асен". Гр Варна

Ето и приепис на Съобщението на Община Варна / Район Приморски изх. Н АУ-13-Д-24 / 28.8.2008:

На основание чл.128 ал.5  отЗУТ, Ви съобщаваме , че е изработен ПУП (Подробен устройствен план) - ПРЗ за УПИ I-16 „за смесено застрояване", кв.659, по план  на 6ти м.р. гр. Варна. В четиринадесет дневен срок от съобщението, заинтересуваните лица могат да прегледат изработените планове, които се намират в „Техническа служба" на Район Приморски и направят писмени възражения и искания по проекта.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).