Граждани искат окончателно строително вето в "Чайка“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:09 / 27.10.2012
831
Гражданското сдружение "Зелена Варна" иска да бъде наложена пълна и окончателна забрана на строителството в "Чайка" и да се приеме веднъж завинаги, че в комплекса няма да има нови жилищни сгради. "Дали това ще стане с президентски указ или с някакъв друг документ, не ни интересува, важното е да не се издигат повече блокове", заяви лидерът на организацията Кръстю Кръстев. Повод за искането е проектът за нов подробен устройствен план на комплекса, който допуска ново строителство и в бъдеще. От "Зелена Варна" са внесли официално възражение срещу плана, чието приемане и без друго беше замразено за дълго заради различия във вижданията на общината и проектантите.

Кръстю Кръстев изрази дълбоко възмущение и от начина, по който в сряда вечер е проведено задължителното по закон обществено обсъждане на проектодокумента. Според него е показателен фактът, че то дори не е било проведено на територията на жк "Чайка", а в доста отдалеченото от него читалище "Отец Паисий". При положение че при предишно подобно обсъждане през 2008-а са се събрали повече от 100 души, този път за него са научили не повече от 30 души, коментира лидерът на "Зелена Варна". "Ако планът се приеме в този вид, 11 000 души се обричат да живеят на строителна площадка в следващите няколко години", коментира Кръстев. Той допълни, че противниците на строителството имат още много предложения, които ще отправят към община Варна чрез районното кметство "Приморски" до средата на следващата седмица, когато изтича срокът за предложения на граждани по отношение на новия подробен план.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).