Граждани от Изгрев и Виница дискутираха с депутат новия ОУП на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:24 / 13.05.2010
1980
На 10 май  се проведе среща на представители на ИК на кв. "Сотира", "Изгрев" и "Виница" с г-н Светослав Неделчев - депутат от ГЕРБ и член на Комисия по регионална политика и местно самоуправление в парламента. Срещата бе относно проекта за нов Общ устройствен план на Община Варна, Общото консенсусно становище от граждани и граждански организации относно този проект, начина на процедиране на плана до сега и възможностите за правилното, бързо и ефективно процедиране на плана от тук нататък до приемането му в Окончателен проект в интерес на всички граждани и обществото като цяло.

Г-н Светослав Неделчев бе запознат с предложения от граждани и граждански организации вариант на ОУП на Община Варна представен към Общото им консенсусно становище, данните за извършвани заплащания за промяна на застроителни зони и показатели в плана, на които най-вероятно се дължи и рязкото увеличаване на приходите на дружеството проектант на ОУП от обичайните за предходните години около 600 000 лв. годишно, до 11 000 000 лв. за 2008 г. Тези данни са включени в Сигнали до Министър председателя Бойко Борисов и кмета Кирил Йорданов.

Пред Неделчев бяха изложени още мотивите на граждани и граждански организации описани и в Общото им становище за отпадане на проектното предложение в ОУП за строителство на бул. „Варна" и преместване на Ботаническата градина, проблемът с представянето на ж.к. Изгрев, като селищно образувание (СО) Изгрев в обявения план за улична регулация на квартала, липсата до момента на предоставяне на звуковите записи от проведените обществени обсъждания и мнението на гражданите, че протоколите от обсъжданията са манипулирани поради съкращаване на важни мнения и промяна на смисъла на изказвания на граждани, мотивите на гражданите за недоволство от действията на кмета Кирил Йорданов, който подменя неоснователно състава на експертния съвет при разглеждането на предварителния проект на ОУП, не взема отношение по подадените му Сигнал и Общо становище относно ОУП, не изпраща Сигнала до компетентните органи, не желае да организира срещи със заинтересованата общественост за обсъждане двата варианта на ОУП - предложения от граждани и граждански организации от Община Варна и предложения от проектантския екип на „ТПО -Варна-ЦППБО" ЕООД и други.

Вариантът на ОУП предложен от граждани и граждански организации е изложен от 13.05.2010г. в кметство „Приморски" със съгласието на кмета Пламен Градинаров.

Срещата приключи като г-н Светослав Неделчев се ангажира до края на седмицата да проведе специална среща по въпросите с Министър Плевнелиев. Той изрази становище, че проблемите с градоустройственото планиране във Варна са наистина сериозни, и че има възможност въпросите да бъдат поставени и пред Комисията по регионална политика и местно самоуправление на парламента на изнесено заседание във Варна.


Виж коментарите (0)

Още по темата (228):
20.01.2013 Хората от Евксиноград излязоха на протест заради високите данъци
03.12.2012 Възлагат изработката на 5 подробни устройствени плана във Варна
18.10.2012 Грандиозни проекти за пешеходните зони на Варна
17.10.2012 Близо 400 000 лв. дължи общината на авторския колектив на ОУП на Варна
19.09.2012 Утвърдиха трите основни зони за градско възстановяване и развитие на Варна
19.09.2012 Обсъждат трите зони за развитие на Варна
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).