Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Граждани се възмущават от сеч на вековни дървета
Автор: Екип Varna24.bg 10:53 / 19.03.2010Коментари (0)1943
© Impact Press Group
Секат вековни дървета, елате да видите какво безобразие е, алармираха вчера възмутени граждани. Става дума за района на ул. "Петър Райчев". Експресна журналистическа проверка установи, че там наистина са отсечени 4 чинара. Според живеещите в близост дърветата били на над 100 години.

"Сечта е безобразна! От години се носи мълва, че щели да строят някакъв блок, но не подозирахме, че чак ще отсекат тези дървета, които са тук от толкова години! Сигурно нямат и разрешително", възмути се Иванка Николова, живееща на същата улица. Освен четирите вековни чинара на полянката пред ул. "Петър Райчев" 4 се виждат и няколко други по-малки дънера на отрязани дървета, които по думите на секачите били саморасли и трябвало да бъдат премахнати, за да не затлачват намиращото се в близост дере.

"Направихме подписка, пуснахме жалба в общината, но резултатът е нулев. Отсякоха толкова стари дървета, много ни е жал. Не стига това, ами сега смятат да построят и нов блок върху зелената полянка и така ще се струпат прекалено много сгради на едно място", коментира Цветана Кондова от близката кооперация. Живеещите в близост допълват, че според отговор, пратен преди време от общината, трябвало да бъдат отсечени само саморасляците, които пречели на водата в дерето.

След получен сигнал, проверка направиха от общинската дирекция "Осигуряване и опазване на обществения ред". Служители от дирекцията провериха представеното от работниците разрешително и констатираха неговата валидност и пълна редовност. Последва проверка на броя на всички дънери, останали от отсечените дървета, за да се установи дали той съвпада с посоченото в документа. За отрязаните по-малки дървета отново бе обяснено, че са саморасли.

"Според плана, който имаме, за компенсация на отрязаните сега дървета ще бъдат засадени 12 нови. Засега все още не е ясно къде и кога ще се извърши новото залесяване, но то ще бъде факт", увери ръководителят на екипа, изпратен да разчисти от дървета бъдещата строителна площадка.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отбелязване на Деня на Независимостта
Бюджет 2024
Избори в САЩ
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: