Граждани се жалват от миене на тераси

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:39 / 02.12.2008
2558
Граждани от квартал "Възраждане" се жалват от свои съседи, че мият терасите си и мръсната вода се изливала в балконите на долните етажи. Представителка на недоволните от бл. 51 в картала, пенсионерката Ненка Котларова, се оплака на приемна на общинския съветник от ГЕРБ доц. Константин Трошев. Многократно сме пускали жалби срещу тях, но няма полза, коментира Котларова. Има общинска наредба, според която живеещите в блокове нямат право да изхвърлят отпадни води, каквито са тези от измитите балкони, обясни Трошев. Гражданката пък контрира, че знае за наличието на нормативния документ, но беше категорична, че той не се спазва и липсва всякакъв контрол. "Правихме ремонт на покрива на блока и около кооперацията се натрупаха много строителни отпадъци. Молих се многократно на съседите да ги изнесем, защото все пак ние сме ги направили, но те си стоят и до днес", разказа пенсионерката. Наредбата трябва да започне да се прилага и да има глобени, категорична бе жената. Тя алармира и за голяма непочистена поляна в близост до блока, в който живеела. Котларова обърна внимание и върху това, че пенсионерите във "Възраждане" нямат свой клуб.

Антипаркинг колчета поискаха живеещите на улица "Васил Друмев" 35, чрез своя представителка Еленка Дакова. Тя обясни пред Трошев, че на въпросния адрес недобросъвестни шофьори спирали толкова близко до сградата, че буквално я допирали. Няма как да стигнем до улицата, жалва се Дакова. Жената обясни, че да се поставят антипаркинг съоръженията имало решение от общината. "След като ги поискахме, комисия одобри поставянето им. Колчетата обаче така и не пристигнаха", разказа Дакова. Тя уточни, че в последствие отишла в общината да попита какво се случва с въпросните колчета, но от там обяснили, че служителката, която била обещала поставянето им, вече не работела в администрацията. След като разказа историята, Дакова се закани, че ако продължава да няма развитие ще се стигне до съд. Трошев от своя страна обеща да проучи случая.

Източник: в. "Позвънете Новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).