Граждани вдигат протест срещу паркираните коли около Общината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:42 / 23.03.2015
908
Група граждани ще излязат на протест пред община Варна с искане, пространството около нея да бъде освободено от автомобили, настанили се в нарушение на плочките, които би трябвало да се използват като място за срещи, спорт и почивка. Протестът, който недоволните варненци искат да се превърне и в среща, на която да могат директно да поставят исканията си пред общинарите, ще се проведе утре, 24 март, от 11 ч.

"Настояваме градинката да се използва по предназначение! С превозни средства на бариерата е допустимо да се пропускат само официални делегации, определени гости на Общината, моторни превозни средства със специален режим и такива на граждани с увреждания, както и бусове на медии, които да влизат внимателно и после да излизат от изхода до Регионалната библиотека", се казва в обръщение на гражданите до медиите и до кмета на Варна Иван Портних.

"Това са алеи с пейки, предназначени за почивка на възрастни хора, на майки с детски колички и малки деца, на служители и посетители на Общината, на граждани и гости на Варна, а не е паркинг! Сега пейките са запушени, плочките са изпочупени, майките и възрастните са изгонени, а чешмичката е извън експлоатация. Не ни харесва! Достатъчно години търпяхме това положение, време е да му се сложи край", пише още Милена Пехливанова, участник в групата варненци, които ще излязат пред общината във вторник.

Лошото състояние на градинката около общината е очевидно. Към темата обаче има и друга гледна точка. От дълги години общината се опитва да превърне паркинга си, който е непосредствено до градинката, в съоръжение на няколко етажа. Така колите по улиците и тротоарите около сградата на местната власт би трябвало да намалеят. Една от основните причини да няма етажен паркинг до община Варна обаче е несъгласието на гражданите, които с жалби спират плановете за изграждането му.

Източник: "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Избраха новата Miss Globe Bulgaria на церемония във Варна
Проблемът с изборите във Варна остава нерешен
Това е изборът на Варна: Вижте името на новия рис в Зоологическат...
Отново! Огромен клон падна върху детска площадка във Варна
Синоптиците от НИМХ казаха дали ще става за плаж в неделя
Варненец е шампион на Международната олимпиада по информатика в Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).