Грешка станала с парите за Онкото, според премиера

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:08 / 31.03.2011
1062
Премиерът Бойко Борисов този уикенд признал пред управителя на Варненския комплексен онкологичен център, че е станала недопустима грешка с проваленото финансиране на лечебницата. На практика онкологията в града, която се грижи за нуждите на болните от цялата област, бе поставена на колене, като й бе отказана субсидия по програмата на МРРБ за развитие на общински лечебници. Парите трябваше да отидат за оборудване с модерна апаратура за лечение на рак, каквито в момента си разпределят останалите бивши диспансери. Изхвърляйки ни от списъка, здравното министерство лиши Варна от 6 млн. лв., които можеха да послужат за така необходимия линеен ускорител, който бе обещан неколкократно от две правителства.

"Ангажиментът, който пое премиерът, е, че грешката ще бъде поправена и Варна ще бъде включена в списъка. Това обаче ще стане или през есента, или в началото на следващата година, когато се предвижда разпределение на средства на втори транш", коментира управителят на Комплексния онкологичен център д-р Господин Игнатов. Колко обаче ще получи болницата за оборудване, на този етап е твърде рано да се каже. Междувременно продължава процедурата по закупуването на линеен ускорител чрез холдинга MNT HEALT CARE EUROPE SRL. "В момента оформяме договора с инвеститора, като същевременно фирмата си регистрира клон в България, за да станат нещата", допълни д-р Игнатов, по чиято инициатива всъщност бе започнат процесът.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).