Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Грешна преценка прати за обгрижване дете - рецидивист
Автор: Екип Varna24.bg 10:24 / 19.06.2009Коментари (0)711
15-годишно момче от Каменар, настанено за обгрижване в Кризисен център за деца в Алфатар, "трови" живота на служителите на дома с постоянните си бягства и кражби. Тийнейджърът вече има солидно досие за кражби, а в момента е задържан в Окръжна следствена служба - Варна, след поредния си набег. Той го извършил след последното си бягство от центъра през май. "Станала е грешка с изпращането на това момче в кризисния център, при нас. По-скоро ние трябва да се пазим от него, а не да го обгрижваме", каза домакинът на кризисния център Димитър Черналиев. Той, както и повечето жители в Алфатар считат, че не центърът, а възпитателният интернат е мястото, в което трябва да бъде настанен Милан.

Момчето е постъпило в центъра едва от 3 месеца, а вече е бягало 3 пъти. "За първи път дойде при нас на 4 март т.г. от варненския Дом "Гаврош". Още на следващия ден избяга. И следващите два пъти остана за по ден и отново избяга", обясни Черналиев. И добави, че Милан вече имал условна присъда от 1 г. с 3 г. изпитателен срок за кражба. "При нас има папка с дебелина над 10 см, в която са описани всичките му "подвизи", каза още домакинът на центъра. По неговите думи, момчето, което имало образование VI клас, но дори не можело да напише името си както трябва, било пъргаво и все успявало да се измъкне, макар над него постояно да бдели социални работници.

След като забягвал, Милан отивал или при майка си, която живеела във варненския квартал "Аспарухово", или при роднини в Каменар. "Не знам каква е майка му, но като го попитам какво работи, той казва: "На магистралата", коментира домакинът. Според него, роднините му в Каменар гледали да го крият, защото срещу него има и висящо дело - пак за кражба. Бащата на Милан бил записан в регистрите на центъра като "неизвестен", но запознати твърдят, че е в затвора.

При последното си бягство Милан нападнал 9-годишно момиче на ул. "Царевец" във Варна и му взело GSM-a, съобщиха от пресцентъра на полицията. След като униформени го заловили, той бил настанен в Окръжна следствена служба - Варна с мярка за задържане от 72 ч. "Това е така, защото непълнолетното лице е извършило престъплението в изпитателния срок на условно наказание", обясни говорителят на Варненска районна прокуратура Петя Колева. Тя добави, че най-вероятно спрямо Милан ще бъде внесено искане в съда за налагане на постоянен арест.

Източник: "Позвънете"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: