Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Грохнала къща с обитатели фантоми стряска деца и майки в Морската
Автор: Екип Varna24.bg 08:51 / 31.08.2011Коментари (0)1094
© Varna24.bg
Къща руина с обитатели фантоми изправя на нокти деца и майки в Морската градина. Полурухналата сграда е скрита от погледите зад солидна маскировка от дървета, храсти и треви и се намира на 50-ина метра от логопедичната детска градина в местността Салтанат. Странната грохнала къща е и само на 20 метра от модерен и красив градински център с екзотични цветя. Имотът е изоставен от години, но в последно време наистина се страхуваме да минаваме оттам, алармираха разтревожени родители.

Надвечер между храстите се промъквали брадясали клошари, май от ромски произход, а тясната пътека, която води до детската градина, ставала наистина страховито място като във филм на ужасите.

"Страхуваме се, когато водим децата и когато ги вземаме. Утре, като дойде зимата, идваме сутрин по тъмно и пак по тъмно си тръгваме. Очакваме всеки момент някой да излезе и да уплаши малките, че и нас", разказа майка, чието дете е записано в градината.

Проверка установи, че сигналът отговаря на действителността. Макар да е почти невидима откъм тясната уличка, сградата отблизо изглежда зловещо. Мазилката отвън и отвътре е олющена, стените са обвити в бръшлян, прозорците изпочупени, таванът - полурухнал. В двете "стаи", които успяхме да видим, има следи от живот - разхвърляни дюшеци, юргани, мръсни постелки, бутилки от бира и от минерална вода, а камарите боклуци са повече от ужасни - парцaли, скъсани обувки, стари вестници, пластмасови отпадъци, флакони от спрейове. И естествено - воня на мръсно... Къщата обаче денем пустее. В ранния следобед вчера там нямаше никой, освен едно мършаво куче пазач, което въртеше добродушно опашка. Оказа се обаче, че съвсем не всички кучета пазачи на руината са толкова добронамерени.

"Зная за къщата, разбира се. Родителите постоянно се оплакват, че ги е страх. Това куче, дето го виждате, не хапе, то е добро. Но тук живеят още 3, които са много злобни, лаят и нападат хората. Понеже родителите спират колите си по-нагоре по алеята, такива са правилата, казват, че ги е страх да вървят заради кучетата. В къщата живеят някакви хора, влизат вечер, излизат, не ги зная какви са. Полицията идва поне 2 - 3 пъти в месеца, сигурно ги гони, ама те пак се настаняват", разказа Иван Атанасов, охрана в логопедичната детска градина.

Той допълни, че преди време една от лелките в детското заведение била зверски нахапана от кучетата, лежала в болницата с инфектиран крак и се наложило да се пенсионира по-рано.

"Никой не знае на кого е тази къща. Никой не я търси. Може да е на някого, който живее в София, ама тук не е стъпвал от години. По-добре да я събарят", каза още охранителят.
Следи от живот в злокобната къща има и на стълбите отпред, където също е натрупана камара боклуци, а личи и че се пали огън, вероятно вечер, когато е по-хладно времето. В предверието пък се търкаля изоставен черно-бял лампов телевизор, а като същински символ на застоя и абсурда на земята се мъдри часовников циферблат, забил стрелките на 6 без 5, все едно времето е спряло...

"То дано някой обърне внимание, защото тук има деца. Поне за тях да се направи нещо. Ще се сетят да решат проблема, ама, не дай си Боже, като стане някоя беля...", допълва Иван Атанасов.

Източник: в. Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (458) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1721) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: