Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Губернаторът на Варна отчете 1 година от назначението си
Автор: Екип Varna24.bg 13:41 / 31.07.2024Коментари (0)1282
©
Една година от встъпването си в длъжност отчете днес областният управител на област с административен център Варна - професор Андрияна Андреева

При встъпването си в длъжност в края на юли 2023 година, губернаторът посочи голямата цел на екипа на Областна администрация – Варна, насочена към създаване на екосистема на доверие, в която всички заинтересовани институции от държавната и от местната власт на територията на областта работят в полза и в интерес на хората.

За изминалата една година пътят за постигане на целта бе свързан с изпълнението на следните 10 основни приоритети, поясни проф. Андреева. Първата бе ефективна и прозрачна администрация. Близо 30 са електронните административни услуги, предоставяни от Областна администрация – Варна чрез централизираната платформа за предоставяне на услуги от администрациите, поддържана от Държавна агенция "Електронно управление“ и сайта на областта и др.

Един от най-големите поводи за гордост е това, че Областната администрация във Варна е единствената сред областните администрации в страната, която има 4 приемни дни за граждани - всеки четвъртък от седмицата.

Последният приемен ден е насочен за креативни предложения, творчески проекти и идеи. Някои от най-интересните проекти, които бяха обсъдени и предложени в този приемен ден са: създаване на музей на музиката и музей на графичното изкуство, осъществен съвместен проект с Дневен Център "Ривиера“ за пълнолетни лица с увреждания, благодарение на които бе озеленено и поддържано дворното пространство на ОА – Варна, поясни проф. Андреева.

Възстановихме практиката за взаимодействие на областния управител с кметовете и администрациите на 12-те общини от областта, допълни още тя.

Шест са проведените срещи досега – Варна, Вълчи дол, Долни чифлик, Дългопол, Провадия, Аксаково. На тях са дискутирани общи за общините теми, обменя се опит и добри практики при разрешаване на възникнали проблеми. Някои от тях са: събиране на туристическия данък, проблеми на здравеопазването, проблемът с бездомните животни и с незаконните сметища, възможностите за кандидатстване по европейски програми, транспортната свързаност между селищата в областта,  проблемите с безводието в общините и ВиК проектите,  иновативни идеи за разрешаване на възникнали кризи, бедствия и аварии, пътното строителство и рехабилитацията на пътищата, социалните услуги и развитие на социална икономика,  селищните образувания и кадастралните планове за тях и др.

В ход е и разработването на нова транспортна схема на областта през изминалата година, обясни още областния управител.

През изминалата година се подобри ефективността на работата и взаимодействието на Областния щаб за действия при кризи, бедствия и аварии, отчете проф. Андреева.

До момента са изготвени: новата Здравна карта на област Варна, карта на социалните услуги на територията на областта, регионалната програма по заетост в област Варна, поясни областния управител.

Търсим и промяна в модела на публичност за представяне работата на държавната институция. Искаме да насочим информационния поток и послания към младата аудитория. За тази цел поетапно започваме да привличаме изявени млади личности и предприемачи, Тик-Ток инфлуенсъри, които вече успешно управляват различни брандове, каза още на пресконференцията днес областния управител проф. Андреева.

Вярвам, че въпреки различията - икономически, културни, етнически или други, ние, хората, които живеем, работим, или учим тук в нашия регион трябва да се познаваме, да предаваме добрия си опит, да се учим взаимно, когато решаваме трудни въпроси. Ние сме държавата в цялото й многообразие и можем да превърнем нашата област в едно по-добро място за живеене, обобщи областния управител на Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: