Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Губернаторът на Варна отчете 1 година от назначението си
Автор: Екип Varna24.bg 13:41 / 31.07.2024Коментари (0)1301
©
Една година от встъпването си в длъжност отчете днес областният управител на област с административен център Варна - професор Андрияна Андреева

При встъпването си в длъжност в края на юли 2023 година, губернаторът посочи голямата цел на екипа на Областна администрация – Варна, насочена към създаване на екосистема на доверие, в която всички заинтересовани институции от държавната и от местната власт на територията на областта работят в полза и в интерес на хората.

За изминалата една година пътят за постигане на целта бе свързан с изпълнението на следните 10 основни приоритети, поясни проф. Андреева. Първата бе ефективна и прозрачна администрация. Близо 30 са електронните административни услуги, предоставяни от Областна администрация – Варна чрез централизираната платформа за предоставяне на услуги от администрациите, поддържана от Държавна агенция "Електронно управление“ и сайта на областта и др.

Един от най-големите поводи за гордост е това, че Областната администрация във Варна е единствената сред областните администрации в страната, която има 4 приемни дни за граждани - всеки четвъртък от седмицата.

Последният приемен ден е насочен за креативни предложения, творчески проекти и идеи. Някои от най-интересните проекти, които бяха обсъдени и предложени в този приемен ден са: създаване на музей на музиката и музей на графичното изкуство, осъществен съвместен проект с Дневен Център "Ривиера“ за пълнолетни лица с увреждания, благодарение на които бе озеленено и поддържано дворното пространство на ОА – Варна, поясни проф. Андреева.

Възстановихме практиката за взаимодействие на областния управител с кметовете и администрациите на 12-те общини от областта, допълни още тя.

Шест са проведените срещи досега – Варна, Вълчи дол, Долни чифлик, Дългопол, Провадия, Аксаково. На тях са дискутирани общи за общините теми, обменя се опит и добри практики при разрешаване на възникнали проблеми. Някои от тях са: събиране на туристическия данък, проблеми на здравеопазването, проблемът с бездомните животни и с незаконните сметища, възможностите за кандидатстване по европейски програми, транспортната свързаност между селищата в областта,  проблемите с безводието в общините и ВиК проектите,  иновативни идеи за разрешаване на възникнали кризи, бедствия и аварии, пътното строителство и рехабилитацията на пътищата, социалните услуги и развитие на социална икономика,  селищните образувания и кадастралните планове за тях и др.

В ход е и разработването на нова транспортна схема на областта през изминалата година, обясни още областния управител.

През изминалата година се подобри ефективността на работата и взаимодействието на Областния щаб за действия при кризи, бедствия и аварии, отчете проф. Андреева.

До момента са изготвени: новата Здравна карта на област Варна, карта на социалните услуги на територията на областта, регионалната програма по заетост в област Варна, поясни областния управител.

Търсим и промяна в модела на публичност за представяне работата на държавната институция. Искаме да насочим информационния поток и послания към младата аудитория. За тази цел поетапно започваме да привличаме изявени млади личности и предприемачи, Тик-Ток инфлуенсъри, които вече успешно управляват различни брандове, каза още на пресконференцията днес областния управител проф. Андреева.

Вярвам, че въпреки различията - икономически, културни, етнически или други, ние, хората, които живеем, работим, или учим тук в нашия регион трябва да се познаваме, да предаваме добрия си опит, да се учим взаимно, когато решаваме трудни въпроси. Ние сме държавата в цялото й многообразие и можем да превърнем нашата област в едно по-добро място за живеене, обобщи областния управител на Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: