Губернаторът поиска изграждането на Център по водно спасяване във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:05 / 11.03.2011
1393
Национален център по водно спасяване да бъде изграден във Варна предложи по време на откриването на кръгла маса по проблемите на водното спасяване варненският областен управител Данчо Симеонов. Идеята е той да бъде изграден върху някой от имотите на БЧК Варна и да се превърне в база за обучаване на кадри. Подобен център за водно спасяване в момента функционира единствено в Созопол.

Симеонов откри форума, организиран от БЧК и с анонса, че ще лобира за законодателни промени, с помощта на които сертификатите за родните водни спасители, издавани у нас да бъдат унифицирани с европейските такива. В резултат на това те ще бъдат достойно заплатени за своя труд и няма да търсят работа зад граница, каквато е ситуацията към момента.

Основната идея на форума, който се провежда в хотел "Адмирал" в кк "Златни пясъци" е да бъдат обединени усилията на всички институции занимаващи се с това, за да се осигурят безопасни условия по Българското Черноморие за любителите на морето и да бъдат избегнати неприятните инциденти с къпещи се. На срещата присъстваха още представители на морските общини, председателят на БЧК Христо Григоров, контраадмирал Пламен Манушев, началник на ВМС, заместник кмета на Община Варна доц. Христо Бозов, представители на "Морска администрация" Варна, Сдружението на концесионерите и други.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).