Гъби от пазара пратиха семейство в болница | ||||||
| ||||||
„Действително още сутринта дойдоха двама пациенти с отравяне от гъби. Казаха, че са яли култивирани печурки. Веднага бяха предприети обичайните медицински процедури за такива случаи", каза началникът на Клиниката по токсикология доц. д-р Снежа Златева. Тя бе категорична, че и ядливи култивирани гъби могат да отделят токсични вещества и да доведат до по-леко отравяне, ако са престояли повече време. Всичко зависело, както от начина на съхраняване на деликатеса, така и от това колко време са престояли и какво количество е поето, тъй като гъбите били тежка храна. На практика токсиколозите не могли да установят какви токсини са провокирали появилите се неприятни симптоми, тъй като младото семейство не пожелало да остане в здравното заведение за лечение, а ползвали услугите на медиците амбулаторно. Лекарите смятат, че е възможно поводът за неразположението им да е и пилето, но семейството било категорично, че е по-скоро от гъбите. |
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg