Гуцанов ще се кандидатира за кмет на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:20 / 25.05.2011
1391
След като за пореден път името на лидера на БСП във Варна, Борислав Гуцанов, бе замесено с нелегална дейност, бившият председател на общинския съвет официално обяви, че е сред кандидатите да заемат поста кмет на морската столица.

На нарочна пресконференция, която се проведе вчера, Гуцанов заяви, че до 21 май не е бил сигурен дали да се кандидатира, но акцията на МВР, при която бяха открити 558 мастербокса контрабандни цигари в склад негова собственост, го е убедила окончателно. Пред журналисти той заяви, че вече година търпи нападки срещу себе си и според него е абсурдно министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов да е и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, тъй като по този начин, макар и неволно, МВР започва да подкрепя този щаб.

Гуцанов обяви още, че в момента текат консултации с юристи и адвокати на червената партия, за да бъдат предприети действия от страна на Европа спрямо министър Цветанов, тъй като случилото се е клевета и не е единичен случай.

В заключение бъдещият кандидат-кмет от БСП обяви, че има пълното съзнание, че срещу него и семейството му ще последват атаки, но не се страхува от това.

През март 2010 година Борислав Гуцанов, тогавашен председател на общинския съвет, бе арестуван в рамките на специализирана операция "Медузите". Заедно с него бяха задържани още бизнесменът Дидо Дънката, директорът на "Градски транспорт" и счетоводителят на предприятието. Обвинението срещу престъпната група бе, че чрез сключени неизгодни сделки са източили над 2 млн. евро на бюджета на града. 11 години преди това Гуцанов също е бил арестуван, но този път заедно с местен банкер. Последният криминален скандал, в който името му бе замесено, е от 21 май тази година, когато в склад, собственост на червения лидер, бяха задържани 558 матербокса контрабандни цигари.

Източник: "Позвънете: ВестникЪт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).