Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Гърци даряват детска площадка на кв. “Владиславово”
Автор: Екип Varna24.bg 10:15 / 08.05.2009Коментари (0)1128
10% по-малко германски и френски туристи през това лято очаква почетният консул на двете държави във Варна Недялко Неделчев. По думите му, намалението на летовниците от двете западноевропейски страни, обаче няма да е стресиращо за местния бранш. Според Неделчев, отрицателният ръст ще се компенсира от туристи от Румъния, Полша и Украйна. "Очакванията ми са умерено оптимистични и не вярвам като цяло да има драматичен спад на почиващите във Варна", коментира Неделчев. Той допълни, че България и особено Черноморието продължава да се възприема като евтина дестинация. По думите му, това е шанс за нас, тъй като заради кризата се търси именно евтиното.

Той направи прогнозата си преди концерт, посветен на 9 май. Празникът отбелязва 64-ата годишнина от победата над хитлерофашизма и Деня на Европа и е организиран от районната администрация на кметство "Владислав Варненчик" и Първо основно училище. Сред официалните гости бяха и руският консул във Варна Анатолий Щелкунов, както и украинският му колега Володимир Пасичник.

Пет гръцки фирми с бизнес във Варна даряват на район "Владислав Варненчик" нова детска площадка, обявиха още на празника. Гръцките бизнесмени ще подарят пълното оборудване за детския атракцион. "Катерушките струват 8600 лв. С монтажа стойността на дарението ще достигне 10 000 лв.", съобщи кметът на "Владиславово" Добромир Джиков. Площадката ще бъде до блок 54 и ще бъде открита за Деня на детето - 1 юни. С помощта на фирми, които развиват дейността си на територията на "Владиславово", районната администрация пък се ангажира да изгради пясъчника и плочника за детската площадка.

"До същия блок в квартала предстои изграждането на подпорна стена и паркинг", припомни Джиков. Той каза още, че благотворителната инициатива на гръцките бизнесмени предвижда и раздаване на 2000 кроасана на деца от градините и първокласници от района.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: