Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Гърция и Турция най-голяма конкуренция на България за летния сезон, според хотелиер
Автор: Екип Varna24.bg 10:40 / 29.03.2011Коментари (0)632
© Varna24.bg
"Недейте отписва Египет и Тунис през този летен сезон". Това каза Георги Щерев председател на съюза на хотелиерите "Златни пясъци". Той заяви, че най-голямата конкуренция на България през летния сезон несъмнено ще бъде Турция, следвана от Гърция независимо хаоса, който е при тях. Според него обаче въобще хотелиерите не трябва да изключват от сметките Египет и Тунис, където предстои да започне изключително силна рекламна дейност. Щерев посочи, че в тези две държави туроператорите имат големи финансови интереси и имат да компенсират много техни инвестиции, от порядъка на 100 млн. евро. Според него ръстът в записванията в момента в страната е висок, но тези държави несъмнено ще привлекат туристи с пакети Last minute.

Що се отнася до записванията към момента по курортите край Варна Георги Щерев заяви, че те са много високи. Той добави, че има между 30 и 50% ръст на записванията, но уточни, че тези данни не означават, че и реалния ръст на туристите ще бъде толкова. "Сезона по наши наблюдения ще бъде с ръст в нощувките не повече от 10 - 15%", каза Щерев и обясни, че като финансови постъпления обаче резултатите едва ли ще са толкова високи и дори прогнозира, че постъпленията ще са като тези от 2010 година. Причината за това е, че в момента хората, които се записват ползват намаления на пакетите до 25%. Специалистът обясни, че България трудно би могла да привлече по-платежоспособни туристи предвид ситуацията в северна Африка, тъй като хотелите сега ще се запълнят за сезона, а освен това Турция е огромна конкуренция и ще привлече не малка част туристите.

По отношение на туристите от Русия и изнесения визов център там, Георги Щерев заяви, че според него това не е удачен вариант, защото само оскъпява нещата. "Ние му казваме скъпо струващ куриер", коментира специалиста и обясни, че документите могат да бъдат събирани от големите туроператори и да бъдат носени в консулския център, където да се обработват. Той посочи, че миналата година по 1000 визи са се обработвали от туроператорите в консулството, но това като брой е малко.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: