Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Гърция и Турция най-голяма конкуренция на България за летния сезон, според хотелиер
Автор: Екип Varna24.bg 10:40 / 29.03.2011Коментари (0)632
© Varna24.bg
"Недейте отписва Египет и Тунис през този летен сезон". Това каза Георги Щерев председател на съюза на хотелиерите "Златни пясъци". Той заяви, че най-голямата конкуренция на България през летния сезон несъмнено ще бъде Турция, следвана от Гърция независимо хаоса, който е при тях. Според него обаче въобще хотелиерите не трябва да изключват от сметките Египет и Тунис, където предстои да започне изключително силна рекламна дейност. Щерев посочи, че в тези две държави туроператорите имат големи финансови интереси и имат да компенсират много техни инвестиции, от порядъка на 100 млн. евро. Според него ръстът в записванията в момента в страната е висок, но тези държави несъмнено ще привлекат туристи с пакети Last minute.

Що се отнася до записванията към момента по курортите край Варна Георги Щерев заяви, че те са много високи. Той добави, че има между 30 и 50% ръст на записванията, но уточни, че тези данни не означават, че и реалния ръст на туристите ще бъде толкова. "Сезона по наши наблюдения ще бъде с ръст в нощувките не повече от 10 - 15%", каза Щерев и обясни, че като финансови постъпления обаче резултатите едва ли ще са толкова високи и дори прогнозира, че постъпленията ще са като тези от 2010 година. Причината за това е, че в момента хората, които се записват ползват намаления на пакетите до 25%. Специалистът обясни, че България трудно би могла да привлече по-платежоспособни туристи предвид ситуацията в северна Африка, тъй като хотелите сега ще се запълнят за сезона, а освен това Турция е огромна конкуренция и ще привлече не малка част туристите.

По отношение на туристите от Русия и изнесения визов център там, Георги Щерев заяви, че според него това не е удачен вариант, защото само оскъпява нещата. "Ние му казваме скъпо струващ куриер", коментира специалиста и обясни, че документите могат да бъдат събирани от големите туроператори и да бъдат носени в консулския център, където да се обработват. Той посочи, че миналата година по 1000 визи са се обработвали от туроператорите в консулството, но това като брой е малко.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: