Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Хирурзи от цял свят обмениха опит на важен конгрес във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:32 / 13.10.2023Коментари (0)883
©
Водещи специалисти от България и чужбина взеха участие в XVIII Международен конгрес по колоректална хирургия в курорта Златни пясъци. Те обсъдиха новостите и споделиха своя опит в диагностиката, лечението и профилактиката на заболяванията в тази област. Организатори на престижния форум бяха Катедрата по обща и оперативна хирургия в Медицински университет-Варна, Първа клиника по хирургия в УМБАЛ "Св. Марина“, Българското хирургическо дружество и Съюзът на учените в България. Председател на организационния комитет бе проф. д-р Красимир Иванов, а почетни председатели - проф. д-р Темелко Темелков и проф. д-р Валентин Игнатов, научи Varna24.bg.

Акцент на тазгодишния Международен конгрес бяха иновациите и постиженията в сферата на роботизираната хирургия. Проф. д-р Красимир Иванов обясни, че тя има водещо място в лечението на колоректалните заболявания. "Операциите, извършени с помощта на робот, са минимално инвазивни и не крият риск за пациентите.“ На форума бяха обсъдени още персонализираната медицина, генетичните изследвания на колоректалните онкологични заболявания и възпалителните заболявания на храносмилателния тракт.

Гост-лектори на събитието бяха проф. д-р Никола Владов от Военномедицинската академия в София, проф. Исидоро ди Карло и проф. Джулио Санторо от Италия, д-р Оливер Шванднер от Германия и др. За първи път от четири години насам специалистите имаха  възможността да присъстват на живо и да обменят своя опит в колоректалната и коремната хирургия.

Проф. д-р Исидоро Ди Карло от Университета на Катания в Италия заяви, че   Международният конгрес е с голяма значимост, тъй като дава възможност на лекарите да научат новостите в хирургията и да помагат още по-успешно на пациентите.

На форума проф. д-р Джулио Санторо от Регионалната болница в Тревизо, Италия, подчерта важността на редовните профилактични прегледи за навременното откриване на онкологичните заболявания. "Протоколите за наблюдение на пациентите между 50 и 70 години са много важни. При рутинните изследвания за рак на дебелото черво откриваме туморите в ранен етап и ги лекуваме с почти 100% успеваемост.“

Лекциите на участниците в конгреса бяха заснети от професионален екип и ще бъдат публикувани в единствената по рода си виртуална академия по хирургия в България “GI Surgery Academy". Така споделеният от специалистите хирургичен и терапевтичен опит ще стане достъпен и видим за международната хирургическа общност.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Рокади в ДПС
Отношенията София-Скопие
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: