"Хляб за нашите деца" скандират търговците от сувенирния пазар във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:33 / 14.02.2011
1097
С многобройни плакати и кречетала, днес търговците от сувенирния пазар във Варна се събраха на поредния си протест пред сградата на община Варна. Над 50 души скандираха за запазване на дейността на пазара. Те бяха издигнали плакати с надписи: "Хляб за нашите деца", "100 семейства остават без работа", "Кметът обеща, искаме среща", "Бог високо, Бойко далеко, кмете, помагай", "Книги да, сувенири - не" и други. Протестиращите опънаха националния трибагреник и запалиха свещичка, заради закриването на сергиите.

До този момент в защита на сувенирния пазар са събрани около 1300 подписа.

От 15 дни комуникираме с властимащите единствено чрез медиите, заяви Свилен Петров от създадения инициативен комитет "Одесос". Ние не сме варвари, искаме по мирен начин да се реши проблема, допълни още той. Търговците се жалват, че след срещите си с зам.-кмета Веселин Петров и общински съветници, официално няма никакво постъпило становище, за запазване на пазара или преместването му на друго място.

От администрацията ни предложиха място пред "Делфинариума", но това бяха думи хвърлени във въздуха, няма никакъв официален документ, заяви Свилен Петров. Той каза още, че вариантът не устройва търговците, тъй като там пътникопотока в този район е изключително малък.

Припомняме, че търговците на сувенири от пазара зад театъра протестират, тъй като общината прекратява договорите им и маха сергиите. Идеята на администрацията е мястото да бъде оформено като парк за отдих на варненци. Само 17 от бараките, които продават книги, ще бъдат преместени на съседната улица "Русе". И в най-големите европейски градове има сувенирни пазари. Не може по време на криза да оставите 100 семейства без препитание, жалват се още варненските търговци.

Източник: Dnes Plus

Виж коментарите (0)

Още по темата (20):
06.04.2011 Проблемът със Сувенирния пазар е заради липсата на годен проект
06.04.2011 Търговци: Сувенирният пазар не може да заработи заради ремонта в градинката
24.02.2011 Сувенирният пазар остава в градинката зад операта
16.02.2011 Търговците на сувенири във Варна няма да местят за сега обектите си
16.02.2011 30 търговци на сувенири излязоха в третия ден на протеста
16.02.2011 Пореден протест на търговци на сувенири пред общината
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).