"Холдинг Варна" планира увеличение на капитала

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:19 / 26.08.2008
520
"Холдинг Варна" възнамерява да направи увеличение на капитала си, съобщиха от дружеството чрез бюлетина на Българската фондова борса. Компанията ще предложи за записване над 3 млн. нови акции с емисионна цена 22 лв. При успешно записване на емисията и изплащане на всички поръчки холдингът ще набере общо 69 млн. лв.

Решението е взето по време на заседание на управителния съвет на "Холдинг Варна" в края на миналата седмица. Засега от компанията не са фиксирали конкретна дата за осъществяване на операцията. Дружеството ще емитира 3 136 364 нови акции с номинал 1 лв. В момента капиталът му е почти 2.1 млн. лв. Той достигна сегашната си стойност, след като в края на миналата година "Холдинг Варна" успешно набра от акционерите почти 50 млн. лв. чрез продажбата на над 1 млн. акции с номинал 1 лв. и емисионна цена 45 лв. Тогава емисионната цена беше по-висока от пазарната. В момента една акция на холдинга струва 22.5 лв. на борсата, като в понеделник книжата поскъпнаха с над 2 на сто.

Новото увеличение на капитала на компанията ще се обслужва от Уникредит Булбанк и Централна кооперативна банка. При успешно записване на емисията капиталът на дружеството може да достигне 5.2 млн. лв. При последната емисия инвеститорите записаха над 99% от предложените акции.

Към края на полугодието една четвърт от капитала на компанията е собственост на индивидуални инвеститори, показват данните от последния отчет на "Холдинг Варна". Най-големите акционери в холдинга са "Абас" - с над 45% участие; и "Химимпорт", което притежава 21% от акциите на бившия приватизационен фонд. За първото полугодие на 2008 г. "Холдинг Варна" декларира над 1 млн. чиста загуба в неконсолидирания си отчет. За същия период година по-рано компанията реализира печалба от 1.1 млн. лв.

Източник: в. "Дневник"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).