Хомосексуалисти в затвора: малтретират ни сексуално

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:21 / 07.09.2008
696
Затворници хомосексуалисти се жалвали, че са били малтретирани от съкилийниците си, докато излежавали присъдите си. Това съобщи председателят на Комисията за защита от дискриминация Кемал Еюп във Варна.

Пандизчиите се оплаквали от условията зад решетките. Те споделяли, че другите затворници ги биели и ги подлагали на сексуален тормоз, уточни Еюп.

Само за първите девет месеца на 2008 година до Комисията за защита от дискриминация има подадени около 549 жалби. От тях най-много са сигналите срещу некоректни работодатели, които определят заплатата на служителите си спрямо цвета на кожата им. Не липсвали и жалби от жени, които се оплаквали от сексуален тормоз на работното място, разказа Еюп.

В България не е проблем, че няма закони, които да осъждат и наказват дискриминацията. В страната нещата се влошават от това, че не прилагаме правилно законите, които сами сме си изработили, допълни шефът на Комисията за защита от дискриминация Кемал Еюп.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).