Хората в големия град страдат повече от пролетни алергии

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:46 / 08.04.2010
553
Има ръст в броя на хората, които търсят помощта на специалисти заради проявени алергии. Това отчита алерголожката д-р Станимиала Петрова. Най-често срещани през пролетта са сезонните ринити. Те се предизвикват най-вече от растителните полени, каза още д-р Петрова. Тя допълни, че водят до обостряне при целогодишния ринит. Негови причинители са домашният прах, животинските косми, микрокърлежите и др. Погрешно е твърдението,че в малките населени места хората би трябвало да страдат повече от ринити заради по-голямото количество полени, уточни алерголожката. В града хората са по-застрашени заради замърсената атмосфера и прахта.

Симптомите при ринита са кихане, сърбеж в носа, хрема, сълзене и парене на очите и др. Нерядко ринитът може да доведе до астма или да е съпроводен с такава, посочи още д-р Петрова. Тя допълни, че заболяването е лечимо. Изключително важна е профилактиката и то най-вече при младите хора, уточни д-р Петрова. Тя става чрез поставянето на ваксини преди пролетния сезон.

Алергиите са определяни като болестта на 21 век. След две поколения се очаква около 50 % от населението да страда от това заболяване, каза още алерголожката.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).