Хорхе Пардо пристига днес във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
07:25 / 18.08.2013
972
Днес музикант № 1 в Европа пристига във Варна за концерната си изява във вторник, 20 август от 21:00 ч. Той ще пристигне с редовен директен полет от Прага на летище Варна вечерта. Тъй като Варна е последната спирка в турнето му испанският артист ще има възможност да разгледа морския град и да се срещне с почитателите на иберийската музика в бар "Кубо" на 19 август в 17:00 ч. На тази среща ще може да намерите новия албум "Huellas(от исп "Следи") на Хорхе Пардо и да вземете автограф от испанския саксофонист.

Музиката на флейтиста Хорхе Пардо не познава стилистични граници, макар името му да е свързано със създаването на иберийския джаз с фламенко отенък. Започнал своята кариера в епоха, в която затворените стилови врати се отварят, Пардо плува с най-големите имена на джаза и фламенко сцената. С имена като Пако де Лусия, Камарон де ла Исла и Енрике Моренте, Карлес Бенавент и Рубен Дантас той разгръща и трансформира испанската музика. Тези артисти изскачат извън традиционните рамки, променят фламенко инструментариума, включват немислимите дотогава флейта, саксофон, пиано, кахон, бас китара, конги, ситар, табла...

Испанецът идва за втори път в България, но за първи път във Варна, и то като лидер. При първото си гостуване през 1996 г. беше част от секстета на Пако де Лусия. На 20 август в Летния театър той ще представи своя проект Huellas (от исп. "Следи") в компанията на фламенко китариста Хосеми Кармона и перкусиониста Бандолеро.

Хорхе Пардо спира само във Варна на 20 август и концертът му ще бъде най-голямото международно събитие в морския град.

Концертът на Хорхе Пардо и неговото трио се провежда с подкрепата на Посолство на Испания.

Билети за концерта на трито на саксофониста Хорхе Пардо, който ще се състои на 20 август от 21:00 ч. в Летния театър във Варна, може да намерите в мрежата на Тикет Плюс, на касата на Летния театър и в "Дюкян Меломан".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).