Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Хорхе Пардо ще свири във Варна на 20 август
Автор: Екип Varna24.bg 08:35 / 03.07.2013Коментари (0)782
Хорхе Пардо ще свири във Варна на 20 август. Един от музикантите на Пако де Лусия, обявен за най-добър джаз-музикант на Европа за 2012, ще представи програмата си в Летния театър.

Хорхе Пардо (саксофон, флейта) е един от най-прочутите испански музиканти - свирил дълги години в групата на Пако де Лусия, партнирал си с имена като Чък Къриа, Камарон де ла Исла, Томатито и Чано Домингес. Tой умее да проектира своето изкуство в разнообразна стилова среда, а името му е органично свързано с оформянето на съвременното лице на иберийския джаз и вливането му като мощна вълна в обновеното лице на фламенкото от 70-те години до днес.
С повече от 150 концерта на година, 20 самостоятелни диска зад гърба си и участия в множество различни проекти, Хорхе Пардо неслучайно бе награден в края на миналата година с отличието "Най-добър джаз музикант на Европа" и така стана първият испански музикант, носител на това признание.

Хорхе Пардо започва да се занимава с музика от съвсем ранна възраст, като първо свири на китара, но много скоро е завладян от магията на духовите инструменти. Стартира силно с участия в групите на Педро Итуралде, Диего Караско, Мануел Солер. Скоро пътят му се пресича и с Пако де Лусия, като остава дълги години част от неговата група. В края на 70-те се запознава и с Камарон де ла Исла и участва в легендарния запис La leyenda del tiempo. Освен това сътрудничи и с млади артисти от школата Amor de Dios и така участва в създалото се течение Jovenes Flamencos. Това е времето, в което флейтата и саксофонът влизат в света на фламенкото и се превръщат в неразделна част от съвременния му инструментариум. Хорхе Пардо неизменно присъства в много от филмите на забележителния режисьор Карлос Саура като Фламенко и Иберия, където се разкрива по непостижимо естетски начин лицето на съвременното фламенко-изкуство.

Най-новият му албум "Huellas" ("Следи") е запечатал ретроспективно траекторията на неговото изкуство до момента. В албума участват като гост-музиканти над 50 артиста от света на джаза и фламенкото - забележителни артисти като Хавиер Колина, Карелс Бенавент, Хосеми Кармона, но също така и много млади музиканти. С натрупан огромен опит от свирене в клубове, театри и концертни зали, музикантът оформя своя неповторим стил и специфично звучене, опирайки се на своята интуиция и безспорен талант. В албума се виждат отчетливо джаз и фламенко отпечатъците, с поглед отвън навътре към това синкретично изкуство и обратно. Тук се усеща силно фламенко чувство, поднесено от джаз музиканти, една отдавнашна среща, в която сякаш се разпалват стари спомени. Музика без време и място, с дълбочина и свежо звучене и трудно устоим ритъм.

Именно с тази възпламеняваща програма от "Huellas" ще имаме възможност да видим Хорхе Пардо на 20 август от 21:00 ч. в Летния театър във Варна. Той ще омагьоса своите почитатели в компанията на едни от най-добрите музиканти на Испания - китариста Хосеми Кармона и перкусиониста Бандолеро.

Концертът на Хорхе Пардо и неговото трио се провежда с подкрепата на Посолство на Испания.

Билетите за концерта на Хорхе Пардо са на цени от 15 до 25 лв. и са в продажба на касите на Летния театър и ДКС-Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (458) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1720) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: