Хорът на варненските младежи представи Варна в Берлинската филхармония

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:31 / 18.10.2023
777
Младежкият мъжки хор при Хора на Варненските момчета и младежи представи достойно Варна във всички концертни изяви по време на Международния проект Моцарт Реквием в Берлинската филхармония и поредица от самостоятелни концерти в Института по изкуствата и концертни зали в Берлин. Хорът получи покана за участие в проекта от Гент Лазри - генерален  директор на Международната академия за хорово изкуство CHORAL SPACE. В проекта участваха 700 хористи от 15 хорови колектива от 18 държави от Европа, САЩ и Австралия.

Варненският хор участва в съвместни концерти с участници от Швеция, Полша, Германия. По време на встъпителния концерт, заедно с два хора от Швеция, българският състав се представи с 20 минутна концертна програма, включваща произведения от български и чужди композитори. 30 минутна програма, включваща източно-православни песнопения, български фолклор, съвременни хорови творби от български и чужди композитори, са представени и на концерта "Night of Choirs“, заедно с хорове от Швеция, Германия и два хора от Полша. Съставът участва и двете части на "Моцарт Реквием“. Хорът, с диригент - Дарина Кроснева и пианист - Светлана Панайотова получи и заслужено признание от Гент Лазри и колегите им диригенти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненец преживя среднощен кошмар на гарата в Карнобат
Ръст на стомашно-чревните заболявания по морето
ДПС - Варна застана зад Ахмед Доган
Промяна за една болница във Варна
НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
Кошмар във Варна: Маскирани мъже нахлуха и заплашиха продавачка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).