Хотелиери: Въвеждането на платени визи за руските деца ще намали интереса на руските туристи към България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:10 / 14.03.2010
886
Въвеждането на платени визи за руските деца ще намали драстично интересът на едни от най-платежоспособните туристи към България. Отменената преди дни привилегия деца до 12 години да ползват безплатни визи ще се отрази и на инвестициите на руски бизнесмени у нас. Представители на хотелиерския бизнес по Южното Черноморие, не са удовлетворени от обяснението, че клаузата е включена в договора на България за присъединяване към ЕС.

"Не съм съгласен, защото една Гърция бие визите им на летището си, а Кипър облекчава визовия режим по един или друг начин", казва Веселин Налбантов, хотелиер

С промяната безплатна виза ще има само за децата до 6 години, а не както досега до 12. Останалите плащат цената за възрастен - 35 евро, плюс още 25 евро, ако визата е индивидуална. Промяната ще се отрази пагубно на туризма.

"Загубите са огромни. Те и сега съществуват. Има едно търсене единствено от страна на руските туристи и купувачи, които цяла зима купуват имоти. Въпреки кризата и неудобствата купуват апартаменти. Интересни сме само за руския пазар. Очакват само да им се усмихнем", добавя Налбантов.

Затова хотелиерите готвят писмо с искане за среща с Министерството на външните работи. Те настояват и за преференции за всички граждани на бившите съветски републики.

Трябва да черпим опит от другите страни, които поставят виза на границата. Защото всички знаем манталитета на руснака. Той е готов да плаща, но не желае да бъде унижаван и да чака три дни на опашка за виза", кадва Елена Иванова, председател на Съюз на собствениците - Слънчев бряг

Ако се възстановят безплатните визи за деца до 12 години, хотелиери изчисляват, че в държавния бюджет биха влезли 200 милиона лева.

Източник: Ekipnews


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).