Хотелиерите по морето искат помощ от държавата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:44 / 08.09.2013
862
По предварителни данни ръстът на туристите по Черноморието през този сезон е 4-5%, съобщи председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин пред БНР. Според него трябва да бъдат въведени многократни визи за рускоговорещите и турските туристи. Друга антикризисна мярка е 1% от приходите в сектора да отиват за външна реклама на страната.

"Ако визите за рускоговорещите и турските туристи станат многократни за 5 години и при условие, че 1% от приходите в сектора се изразходват за външна реклама, се предвижда по 10% всяка година увеличение на летовниците от тези страни в следващите 5 години", каза Рагин. По думите му в момента годишната заетост на хотелите у нас е 20%. "Ако ни се помогне с реклами и с визи, може да направим 30% годишната заетост, а нашата цел е поне 40%", коментира той. Според него ако целта бъде постигната, приходите от туризъм ще се удвоят за 5 години.

Рагин припомни още, че 80% от руските туристи предпочитат ваканция на море, но проявяват интерес и към българските манастири, ски курортите и спа туризма. В рамките на престоя си един турист оставя в българската икономика между 1000 и 5000 евро. 350 000 руснаци пък са със собственост у нас. Турските туристи проявяват интерес към зимните курорти в България.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).