Хранят затворниците с 2 лева на ден

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:44 / 29.01.2009
814
2 лева е стойността на храната, която получават за ден варненските затворници. Поради ограничените средства те трябва да се засищат със закуски и кисело мляко. Месо се включвало в менюто три пъти седмично, информира директорът на затвора Росен Желязков. На практика затворниците могат да разнообразят храната си само в случаите, когато близките им донесат такава. С храненето е свързана и една от най-интересните жалби, постъпили от лишени от свобода. Затворник поискал да му се предоставят фактурите за закупените хранителни продукти, тъй като се съмнявал, че предложените пилешки кренвирши всъщност са свински.

Сериозен проблем във варненския затвор представлява и употребата на наркотици. Шест от всеки десет лишени от свобода заявявали, че са употребявали наркотични вещества, стана ясно от думите на Желязков. Той посочи, че напоследък зачестяват случаите на вкарване на дрога. "Колкото и да са изолирани затворниците, те не са лишени от комуникация. Новите реалности предполагат и внедряване на нови средства, само с голи ръце ние не можем да предотвратяваме навлизането на забранени вещества", коментира шефът на затвора. Той не изключи като вариант във вкарването на забранени вещества да участват и служители на реда. "Не може в затвора да валят телефони и наркотици, ясно е, че, човешки фактор играе ролята на проводник", заяви Желязков. Той обаче потвърди, че има случаи, в които икономически силни затворници успяват да си извоюват влияние освен сред останалите лишени, но и сред служителите на затвора.

Съществуват хомосексуални връзки. Така началникът на затвора отговори на въпроса колко са затворниците с обратни наклонности. Затворът отразява това, което се случва в обществото, няма нищо по-особено, заяви той.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).