Хубава екоинициатива във варненска детска градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:27 / 27.11.2013
877
"Да направим живота на децата но по-зелен!", под този надслов деца и родители, заедно с екипът на ОДЗ 13 "ДЕТСКА РАДОСТ" - Варна, проведоха акция по залесяване на площите около оградата на двора с вечно зелени растения. Целта на мероприятието бе да се създаде ограда от естествена зелена растителност, която ще обогати атмосферата в двора с повече кислород, ще намали вредните емисии от улицата и ще създаде преграда за бездомните животни.

Инициативата е посветена на 40-годишнината от създаването на детското заведение и се осъществява по проект "Учим за гоарата" по програма Екоучилища. Тя бе подкрепена и от друго събитие - ОДЗ 13 "ДЕТСКА РАДОСТ" спечели Конкурс за създаване на интерактивна образователна градинка от нов тип: "Вкусна образователна биоградинка", който се проведе в рамките на проект: "Солидарна мрежа на вкусните образователни биоградинки в България" с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария, чрез Фонд за реформи, свързани с участието на гражданското общество".Проектът се реализира в периода 2013-2014 г.от фондация "Заедно-общуване за подкрепа и развитие".

Идеята е - изграждане на "Зелена класна стая с образователна биоградинка" като част от дългосрочната програма за екологично възпитание на децата, като детска градина, носител на Зелен флаг. Предвидено е зелената класна стая да бъде един своеобразен природен кът, където децата с помощта на учители, родители и приятели на детската градина ще имат възможността самостоятелно да садят, да се грижат, да наблюдават растежа, да опитат вкуса и да научат за полезността и лечебни свойства на различни видове растения и билки.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).