Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Художнички творят 101 картини за откриването на обща изложба във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:53 / 28.08.2023Коментари (0)608
©
Художничките Кремена Николова и Илиана Бораджиева представят съвместен проект, озаглавен "Тя/Ние". Изложбата ще се открие в галерия "Графит" от 18:30 ч. на 1 септември. Тогава ще се проведе и организиран от тях хепънинг "101 частици". Втора част от проекта ще можете да бъде разгледана виртуално на интернет адрес: www.she-we.kremenanikolova.com, научи Varna24.bg

Тематиката на изложбата е дълбоката женска душевност и вътрешен свят, предадена символично или декоративно, чрез голата и уязвима външна форма. Разглеждайки внимателно образа, те структурират и дават форма на емоционалния хаос царящ във всяка жена. Стилът на художничките е визуално конфликтен и дори противоположен, което е част от провокацията, работейки заедно да покажат, че всяка жена е индивидуална и различна.

Художничките организират на откриването хепънинг, който включва игра между тях и посетителите поканени на откриването. Нарисуваните 101 рисунки са приложени в дигитални и печатни покани. Всеки получил покана за събитието ще може да участва във финалната творба от изложбата с колаж. Художничките ще довършат картината пред посетителите на откриването, за да се види каква част от творческата енергия, която разпръскват жените в емоции и труд, ще се материализират накрая на паното "101 частици".

На сайта ще може да разгледате всички 101 рисунки, направени за хепънинга, допълнителна информация и картини от проекта, които не са в галерията, образувайки втората виртуална част от проекта, достъпна за всички любители на изкуството извън Варна.

Кремена Николова и Илиана Бораджиева завършват изобразително изкуство в НУИ "Добри Христов" във Варна, в един от първите випуски на тази специалност.

Кремена Николова учи една година педагогика в АМТИИ Пловдив, впоследствие завършва Пространствено оформление във ВСУ "Черноризец Храбър&", където работи известно време, като асистент. Член е на Сдружението на художниците Варна и участва в различни общи и национални изложби.

Илиана Бораджиева учи една година във НХА - Силикатни форми, после завършва педагогика на изобразителното изкуство в ШУ "Епископ Константин Преславски" и работи, като преподавател по рисуване в арт школа "Импресия" към ЦПЛР - Общинскидетски комплекс, гр. Варна.

И двете имат много участия в общи и съвместни изложби, но тази е първата им проектна изява.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: