И бездомниците в приюта ще получат коледни подаръци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:13 / 18.12.2015
640
Бездомниците в СУПЦ "Анастасия д-р Железкова" няма да имат специално меню, но ще получат подаръчни пакети с хранителни продукти за празниците. Това съобщи за Дарик шефът на общинската дирекция "Социални дейности" Любомира Комитска.

Към момента в приюта са настанени 87 души при капацитет 50 места. Въпреки това има възможност да се подслонят още 10 нуждаещи се. Условията там са добри - топла вода, ток и храна, увери Комитска. При необходимост се оказва и медицинска помощ. В момента в приюта няма настанени хора от други общини, макар че голяма част от бездомниците във Варна са гастролиращи от други райони на страната.

Покрив се осигурява на всеки, подал заявка, а при падане на температурите под нулата се прибират всички бездомници. В някои случаи те сами търсят помощта на звеното, друг път сигнал за бедстващи подават граждани и полицейски служители.

Попадналите в центъра няма как да бъдат държани там насила и тези, които не желаят да остават, го напускат на следващия ден. Правото на престой на всеки нуждаещ се е два пъти годишно по три месеца.

"Случаите са индивидуални и различни. В приюта попадат хора, които просто обичат да живеят на улицата. Има и такива, които нямат роднини и близки, или пък хора, които са си изгубили жилищата при имотни измами", обясни Комитска.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).