И гроздето става по-скъпо от месото по варненските пазари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:08 / 08.11.2011
911
И гроздето по варненските пазари започна да става по-скъпо от месото. В началото на тази седмица цената му чукна 5 лв./кг на "Чаталджа". На останалите тържища е му е малко по-ниска, но на "Часовника" и централния пазар стига 4 лв./кг. Все пак има и далеч по-евтино грозде като това във "Владиславово". Там цените на сочния плод са 2,20-2,40 лв./кг.

Цените на сезонните зеленчуци продължават нагоре. Патладжанът трудно се среща по сергиите, а където го има, е на по-високи цени в сравнение с преди седмица-две. Във "Владиславово" изобщо го няма, а на "Чаталджа" стига 3,50 лв./кг. Карфиолът вече се търгува за 1,40-1,80 лв./кг.
За разлика от останалите тържища във "Владиславово" доматите са почти двойно по-евтини. Все още могат да се намерят под 2 лв./кг, а най-високите оферти са 2,60 лв. На останалите пазари стигат до 4,50 лв./кг. Приблизително същата е ситуацията и при краставиците, чиято цена е 1,80-3 лв./кг.

С приближаването на сезона на киселото зеле цената на прясното започва лекичко да пада. Ако в края на миналата седмица търговците затвориха сергиите при оферти 40-80 ст./кг, сега пада с около 5-10 ст. Но картофите поскъпват с 10-20 ст. на "Чаталджа" и във "Владиславово". Въпреки това остават най-евтини в крайния квартал на града.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).