И тази година общината ще наеме змиеловец, тъй като влечугите отново плъзнаха из Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
15:09 / 07.06.2011
6006
И тази година община Варна ще си наеме змиеловец, тъй като влечугите отново плъзнаха из морската столица. Изчакваме зам.-кмета доц. Христо Бозов, който отговаря за здравеопазването, да се върне от отпуск, защото той трябва да одобри договора, съобщи Купен Пашов от дирекция "Отбранително планиране и сигурност на информацията".

Вероятно пак ще се използват услугите на Георги Симеонов, на когото миналата година кметската администрация повери борбата със змиите. Възможно е обаче с този ангажимент да се нагърби и друг змиеловец, допусна Пашов. Той уточни, че все още не са конкретизирани параметрите на договора, но предположи, че те едва ли ще се различават от досегашните.

Съгласно утвърдената вече практика оперативният дежурен на община Варна приема сигналите за змии на телефон 668-112, а змиеловецът се намесва само в случаите, когато влечугите са забелязани на обществени места. Предишният договор с него регламентираше заплащане за всяка една от функциите, които изпълнява. За обследване на район, откриване и обезвреждане на влечуго варненският Дънди Крокодила получаваше 50 лв. Ако змия не бъде открита, цената на услугата падаше наполовина - 25 лв. За всяка акция се съставяше протокол, на основание на който бе извършвано заплащането.

Източник: в. Черно море


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна: Това е поредният пример, който се налага да реша...
Пожарът край Варна е потушен!
Филиз Хюсменова подава оставка като депутат, поема отговорност за...
Офицерският плаж във Варна е един от най-проблемните, от РЗИ кате...
Първи директен полет по линията Варна - Прага - Варна
Тези места няма да имат ток утре


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).