ИУ - Варна празнува 15г. на първата катедра по "Маркетинг" у нас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:43 / 04.01.2012
1128
Първата специализирана катедра по маркетинг в българско висше училище е създадена в Икономическия университет - Варна, преди 15 г. Основоположниците са проф. Юлия Узунова и доц. д-р Елена Георгиева, която е избрана за ръководител. Дейността започва с трима хабилитирани преподаватели и 7 асистенти. Първата специалност, водена от катедрата, е "Маркетинг" за образователно-квалификационна степен "Бакалавър" и първите студенти в нея са приети през септември 1997 г. Тогава те са само 65 на брой. През 2001 г. стартират и първите магистърски програми, организирани от катедрата - "Управление на продажбите" и "Реклама и връзки с обществеността". По-късно се въвежда и "Корпоративен приложен маркетинг". В момента в двете образователно-квалификационни степени се обучават около 800 студенти.

Изследователските интереси на катедрата са разнородни. Специфичните области на експертиза на преподавателския състав включват: потребителско поведение, управление на дистрибуцията, маркетингови изследвания, маркетингов мениджмънт, международен маркетинг, управление на взаимоотношенията с клиенти, интегрирани маркетингови комуникации, интерактивен маркетинг, продуктови анализи, маркетинг на услуги. Сега хабилитираните преподаватели са 7 - 1 професор и 6-има доценти, 5 от които са на основен трудов договор, и 7 асистенти, един от които е с научна степен "Доктор". За годишнината се подготвят различни научни срещи, публикации, конференции.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).