ИУ-Варна влиза в 2012 година с финансова стабилност

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:28 / 12.12.2011
1019
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Нова специалност "Международен бизнес" ще бъде въведена във варненския Икономически университет, обяви днес ректорът на университета проф. Пламен Илиев на пресконференция за развитието на учебното заведение.

Обучението по новата специалност ще е изцяло на английски език, като така ще се привлекат повече студенти от чужбина. Ректорът добави, че през 2012 година ще бъдат модернизирани учебните зали на университета, големите зали ще бъдат климатизирани, във втори корпус ще се организира столово хранене, ще се работи по нов проект за енергийна ефективност, ще бъде реновирана и външната фасада на основната сграда, която е паметник на културата. Общежитията също ще бъдат приоритет през следващата година.

На площ от 5 декара на ул. "Железни врата" се предвижда строеж на изцяло ново общежитие за студенти на Икономическия университет, като средствата за строежа ще са предимно на университета, а към сградата ще бъде изградена и детска площадка. По-малка сграда, също за строеж на общежитие, университетът ще има и в района на ул. "Брегалница". Таксите за обучение няма да бъдат увеличавани през 2012 година, заяви категорично проф. Пламен Илиев, но ако академичният състав реши друго, то увеличението няма да е повече от 5 % върху сегашната сума. Или от 280 лева такса за година за степен бакалавър, тя ще достигне 290 лева.

Източник: Радио "Варна"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).