Има интерес към хляба произведен по новия стандарт във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:59 / 13.05.2011
695
Повишава се търсенето към хляба произвеждан по стандарт във Варна. Това каза Иво Бонев председател на съюза на хлебопроизводителите и сладкарите в града. Той добави, че за сега обаче нито един производител от Варна не е заявил, че ще произвежда от новия хляб, като единствено се знае, че един производител от Добрич е заявил, че ще започне да произвежда по новия стандарт и евентуално тогава във Варна ще започне по-масовото предлагане на този вид хляб.

В момента новия хляб се предлага най-масово в София, западна и южна България. Една от основните причини за липсата на производство на новия хляб според Бонев в липсата на качествени брашна, тъй като в момента е периодът преди новата реколта. Към момента в цяла България има утвърдени девет фирми за производство на хляба по стандарт, като на едната е бил иззет в последствие лиценза.

Хлябът у нас е по три стандарта - бял "Добруджа" и "типов". Според стандарта, хляба съдържа 16% по-малко сол спрямо средното количество, което се използва в момента. Хлябът по БДС се изготвя от вода, мая и брашно. Целта е да няма изкуствени вещества, консерванти, подобрители и други примеси в крайния продукт.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).