Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Има интерес към наемането на професионални домоуправители във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:31 / 21.03.2011Коментари (1)1313
© Varna24.bg
Има интерес към наемането на професионални домоуправители във Варна. Това каза Мирослав Борисов, управител на фирма за професионална грижа. Засега интересът е главно от страна на затворените комплекси в централната част на града. Според Мирослав Борисов ще мине време докато всяка една кооперация прибегне до този тип услуги, тъй като те са сравнително по-скъпи от това, което плащат собствениците на имоти към момента. Цената е различна за отделните етажни собствености и се определя от обхвата на услугите, които се предлагат. Промените в Закона за етажната собственост дават възможност на собствениците на имоти в жилищните блокове да назначават професионален домоуправител или наемател, който да стопанисва общите части.

Мирослав Борисов уточни, че професионалните домоуправители са хора, които са наясно с Закона за етажната собственост, добре познават проблемите в жилищните сгради и имат познания в отделните фази на строителство, ремонт и почистване. Сериозните етапи на строителство и нуждата от обновяване на сградния фонд в страната са наложили нуждата от професионални домоуправители. Бизнесът е сравнително нов за страната и е навлязъл преди три-четири години, когато
чуждестранни инвеститори са закупили апартаменти в курортните дестинации в страната. Броят на фирмите, предлагащи услугата, нараства непрекъснато, защото нуждата от професионални домоуправители е налице и има ниша на пазара, която трябва да бъде запълнена, коментира Борисов. Той приветства промените в Закона за етажната собственост, които дават възможност на юридически лица да извършват тази дейност.

"Проблемите в жилищните сгради останаха неразрешени дълги години и добре да се делегират подобен тип права на професионалисти, които разполагат с нужното време и опит, за да извършват тази дейност", допълни Борисов. Обикновено при делегирането на такива права хората се притесняват от кражби и посегателства върху недвижимите имоти. Това може да се регулира с определени клаузи в договора, който се сключва между фирмата домоуправител и етажната собственост. Мирослав Борисов бе категоричен, че подобно недобросъвестно поведение не е характерно за лицензираните фирми в бранша и приветства идеята за публичен регистър на фирмите, които имат право да упражняват този вид дейност. По този начин всеки един управителен съвет на етажна собственост ще може да провери дали фирмата е включена в регистъра и има право да извършва такъв вид дейност.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.09.2011 г.
0
 
 
Къде може да получих квалификация за да станеш професионален консултант и какви са изискванията за да се кандидатства
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Лято 2024
Хороскоп за деня
Природни стихии
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: