Имало мераклии да приватизират "Градски транспорт"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:24 / 06.04.2010
1731
Надявам се задържането на прокуриста на общинската фирма „Градски транспорт" ЕАД Пенчо Пенчев да не доведе до сериозни сътресения в цялата система на превоза на пътници във Варна, каза шефът на „Транстриумф холдинг" Антраник Шакарян. По негови думи, градът ни е единствения в страната, в който е запазена общинската собственост в сферата на градския транспорт и не е имало сериозни проблеми в тази насока.

„Не бих казал, че общинската транспортна фирма ни е конкурент, по-скоро с нея имаме отношения на добри партньори", коментира шефът на частната транспортна фирма, която си поделя с „Градски транспорт" ЕАД обслужването на автобусните линии на територията на общината. Според Шакарян не е изключено някой да иска дестабилизирането на общинското дружество с цел приватизация. „Има много мераклии за това, но на този етап може да се говори по-скоро за слухове.

При всички положения не мога да докажа, че някой има намерение да приватизира „Градски транспорт", затова ще се въздържа от по-подробен коментар по въпроса", каза шефът на „Транстриумф холдинг". Той коментира също, че сделките за нови автобуси, които се разследват в момента, са били необходими. „При всички случаи и преди, и сега всяка фирма има нужда да купува автобуси. Ако няма обновяване на автопарка ставаш неконкурентоспособен", коментира Шакарян. Той обаче отказа да коментира сделките в „Градски транспорт", защото не разполага с подробности по тях, а и по негови думи тепърва ще се изяснява дали при тях има някакви нарушения.

Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (0)

Още по темата (196):
26.02.2014 Гуцанов осъди държавата в Страсбург, прибира 44 000 евро
17.10.2013 Главният прокурор: Делото "Медузите" е било основателно прекратено
15.03.2012 Съдебни поръчки до 6 европейски държави направени по операция "Медузите"
28.06.2011 2010-та година била най-богата за Гуцанов
22.05.2011 Прокуратурата не проверява Гуцанов за съпричастност към контрабандните цигари, заловени във Варна
22.05.2011 Един задържан по случая със заловените контрабандни цигари във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).