Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Имотите на Киркоров влизат в съда
Автор: Екип Varna24.bg 13:15 / 23.03.2011Коментари (0)1281
© Impact Press Group
Родената във Варна руска поп-звезда Филип Киркоров потърси съдействието на Темида, след като се оказа, че два от апартаментите му край морето са продадени без неговото знание и парите са потънали незнайно къде. Скандалът гръмна с пълна сила миналата пролет, когато чичото на певеца - Гирагос Крикорян, разбрал за незаконната сделка. Въпреки всички усилия на обвиняемия Пламен Маджуров да забави разследването и процеса, делото ще тръгне утре при всички положения. Магистратите заявиха категорично на Маджуров, че ще отнесе солидна глоба, ако опита ново отлагане. Освен това срещу него вече има образувано и наказателно производство за това, че е продал имотите чрез измама. "Разследването е пред приключване и скоро ще бъде внесено в съда", каза за "Позвънете: ВестникЪт" наблюдаващият прокурор Радослав Лазаров.

Делото, което Филип Киркоров заведе в съда, е гражданско. В своята жалба звездата твърди, че договорът за продажба на апартаментите му в коплекс "Слънчев ден" с обща плод 519 кв.м., е недействителен, тъй като е сключен без неговото знание и съгласие. Според твърденията на певеца през юни 2007 г. Маджуров бил назначен за кратко, като управител на фирма "Филип Киркоров инвест" ЕООД и имал издадено пълномощно да го представлява. След регистрацията на компанията, малко преди да бъде уволнен, Маджуров закупил от името на Киркоров два съседни апартамента с площ 248 кв.м и 271 кв.м. Малко след това обаче, той бил отстранен от длъжност. На 18 януари 2010 година уставът на дружеството е променен и гласи, че "от компетентността на общото събрание е решението относно придобиването и отчуждаването на недвижими имоти". На 29 март 2010 година Маджуров вече не е управител на фирмата, но се възползва от старото си пълномощно и назначава за управител на дружеството приятеля си Даниел Иванов, освобождавайки от длъжност чичото на Филип Киркоров. За действия обаче не били осведомени нито певеца, нито чичо му.

На 10 май 2010 година "управителят" Даниел Иванов продал на Маджуров, който вече е в качеството си на представител на другата фирма на певеца - "Балкан холд" АД, двата апартамента. Сделката е изповядана при нотариус Янчо Нестеров. "В документите, представени пред нотариуса, под номер 4 е посочен протокол от компетентност на общото събрание на "Филип Киркоров Инвестмънт" ЕООД без дата и няма представено решение на събрание на "Балкан холд" АД за съгласие за продажбата на имотите", пише в жалбата си Киркоров. По-нататък той твърди, че двата апетитни имота са продадени на обща цена от 320 000 лв. Според нотариалният акт сумата е платена в брой. "Така посочената продажна цена не е постъпила като приход в дружеството и няма надлежно подписана фактура за сделката. Твърдя, че дружеството не извършва сделки и продажби с плащания в брой, а само по банков път и няма регистриран касов апарат. Което значи, че няма плащане по сделката. Лицето, подписало сделката като представител на "Филип Киркоров Инвестмънт" ЕООД" е Даниел Иванов, който неправомерно е вписан като управител с решение на Пламен Маджуров", заявява пред магистратите певецът.

Веднага след като Филип Киркоров подава жалба в съда, срещу Маджуров е образувано разследване за измама. Работното обвинение срещу него е за това, че чрез използване на документ с невярно съдържание получил без правно основание чуждо имущество с немерение да го присвои, като имуществото е в особено големи размери и документната измама представлява особено тежък случай.

Самият Маджуров беше арестуван миналото лято и започна да разиграва съда от самото начало. Още при задържането му, той трябваше да бъде разпитан в присъствието на Филип Киркоров. Певецът имаше концерт в родния си град и остана на разположение на магистратите. Търпението му беше тествано от бившия му служител по много груб начин, след като се наложи звездата да чака повече от 12 часа в съда. Маджуров първо се отказа от адвоката си, поиска да бъде върнат в ареста и да му бъде назначен служебен защитник. След като това се случи, той реши, че службният адвокат не го устройва и си поиска обратно стария. При първата назначена дата за процес пък не дойде в съдебна зала, защото имал колики и стомашно неразположение. Заради тези ходове магистратите го заплашиха с глоба при всеки следващ опит да забави действията им. "Професионален мениджър съм и управлявам активи за над 100 млн. лв. на високопоставени граждани". С тези думи обвиняемият оправдал действията си, като допълнил, че всичко, което е направил, е в интерес на фирмата, като след сделката Киркоров е щял да спечели солидна сума и да се сдобие с изгоден имот в центъра на Варна. Така и не стана ясно обаче къде са парите и как звездата е щяла да се сдобие с имота.

Източник: в. "Позвънете: ВесникЪт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Новак Джокович идва в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: