Информацията, че е взето решение за смяна на статута на Транспортна болница – Варна, е провокация

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:44 / 18.06.2008
3522
Информацията, че от Министерството на транспорта са дали съгласие Транспортна болница - Варна да стане търговско дружество, е провокация. Това каза председателят на стачния комитет към лечебницата, д-р Георги Попов.

Днес, извън работното си време, в 14.00 часа медиците излязоха пред сградата на здравното заведение на мирен протест. Те изразиха несъгласието си с решението на Транспортното министерство за драстични съкращения и вливането на болницата към Националната многопрофилна болница "Цар Борис ІІІ" - София.

Първоначално протестите бяха запланувани да се проведат от 13.00 часа. Според д-р Попов обаче, някои от медиците, работещи в лечебницата, са били подведени от провокатори, лансирали информацията, че Транспортното ведомство ще разреши Многопрофилната транспортна болница във Варна да стане търговско дружество. „Има колеги, които са се подвели от тези слухове, но лично председателят на Федерацията на транспортните болници в страната Росен Зарков ме уведоми, че до момента няма никаква информация за промяна в статута на болницата", каза д-р Попов. По думите му Зарков е казал също, че дори не са провеждани преговори между представителите на синдикатите и министерството. Той допълни, че протестните действия продължават и в следващите дни от 10.30 часа. Медиците ще излизат пред болничното заведение с черни лентички, на които пише „Протест". На 23 юни протестиращите ще се съберат на Гаровия площад и ще излязат с конкретна декларация.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).