Информират туристите за съставките на храните, които им предлагат в хотелите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:24 / 15.07.2015
1027
Голяма част от хотелите в курортите край Варна, които през летните месеци предлагат услугата "all inclusive", започват дейността си сега. Това каза за Радио "Фокус" - Варна д-р Златина Димова, началник на отдел "Контрол на храните" към Областната дирекция по безопасност на храните във Варна. 

При проверките на инспекторите от края на май и началото на юни има констатирани несъответствия, основно с материално-техническата база, тъй като обектите не са работили през зимните месеци. 

"Първите проверки, които извършихме в курортите като цяло са с регистрационен режим, тепърва започват проверките на действащи обекти. При констатирани несъответствия ще бъдат взети съответните мерки", допълни д-р Златина Димова. По отношение на регламента за етикетирането на предлаганите храни, който влезе в сила в края на миналата година, д-р Златина Димова подчерта, че бизнес операторите са били информирани и спазват разпоредбите. Съгласно нормативните изисквания, всички храни, които се предлагат в ресторанти, хотели и заведения, трябва да съдържат информация за потребителя за вложените в тях съставки и дали биха могли да причинят алергична реакция при хора, които имат специфична непоносимост.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Извънредна ситуация на летище Варна! Пренасочиха самолет към Бург...
Времето се влошава! Жълт код за опасно време във Варна утре
Катастрофа във Варна! На място на инцидента има линейка
Част от район във Варна остава без вода днес
Открадна мобилен телефон от игрална зала във Варна, арестуваха го...
Задържаха 50-годишен варненец


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).