Инспекцията по труда издаде над 3 100 наказателни постановления от началото на годината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:16 / 30.11.2011
796
Инспекцията по труда във Варна е издала над 3 100 наказателни постановления от началото на годината. Това съобщи на пресконференция инж. Иван Иванов, директор Дирекция "Инспекция по труда" - Варна.

Издадените постановления са на стойност над 4 млн. лева. Инж. Иванов коментира, че приблизително 1/5 от наложените парични санкции вече са събрани, но уточни, че събираемостта им не е прерогатив на инспекцията. През месец ноември са извършени близо 300 проверки.

Иван Иванов припомни, че има сериозно увеличение на постъпващите жалби. За сравнение, досега само за година са постъпвали около 250 жалби, докато, към момента само за месец ноември техният брой достига 100. 15 от съставените актовете за месеца са за несключени трудови договори. Част от тях са в пунктове за техническо обслужване и ремонт на автомобили. 32 акта са за лица имащи трудови договори, за които не са уведомени по надлежния ред НАП. Предстои през декември месец, инспекцията да насочи дейността си към обектите с по-голяма заетост за този период. Това сергии и павилиони предлагащи коледни и новогодишни стоки, както и по-големи търговски обекти, в които наемането на персонал е увеличено през месеца.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).