Инспектори хванаха търговци нарушители във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:12 / 07.06.2011
778
173 проверки в обекти за производство и търговия с храни от животински и неживотински произход са направили във Варна служители от Областната дирекция по безопасност на храните за периода 27-ми май - 2-ри юни тази година. В проверените обекти са констатирани нарушения като неводене на системата за самоконтрол. Издадени са 27 предписания. Съставени са 2 акта за установяване на административно нарушение.

Издадени са 51 предписания за подобряване на материално-техническата база, за редовно водене на системата за самоконтрол. Един обект е спрян от дейност. Не са констатирани нарушения в обекти за производство и продажба на сладолед.

Във връзка със случаите на заболявания, предизвикани от наличието на Ентерохеморагична Ешерихия коли в зеленчуци от Европейския съюз, са започнали проверки за наличие на такива зеленчуци на територията на Област Варна. При откриването им инспектори са иззели проби за изследване за бактерията.

Заради нерегламентирана улична продажба на риба и мед продукция е била бракувана и иззета от инспекторите.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).