Инспектори на КЗП ще проверяват туроператори и търговци на текстилни продукти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:35 / 06.04.2011
516
130 жалби и 43 сигнала са постъпили през месец март в Регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите (КЗП) във Варна. Това съобщи директорът на регионалната дирекция Илиян Станоев. По постъпилите жалби и сигнали са образувани административни производства, някой от тях продължават и в момента. 535 проверки са извършили инспекторите от дирекцията през месец март. Инспекциите са както по подадените жалби и сигнали, така и по план програмата на комисията. По завършени административни производства са съставени 70 акта, каза още Илиян Станове и допълни, че има и такива, които тепърва предстоят и някой от тях също ще завършат с актове за административно нарушение.

През месец март оплакванията на гражданите са свързани отново с работата на мобилните оператори, с неспазване на гаранционните условия при рекламации на ел. уреди, с телефони, закупени от различни търговци, не само от специализирани магазини на трите мобилни оператора. Има подадени сигнали и затова, че в даден обект не се спазва Закона за защита на потребителя и не се предлага предварителна информация за определени стоки и услуги, които се предлаган в съответния търговски обект.

През месец април Регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите във Варна традиционно ще работи по кампанията "Безопасност на стоки". Инспекторите на регионалната дирекция ще извършват проверки и по националната кампания за защита на потребителите на туристически продукти. Ще се извършват проверки на туроператори и заведения за хранене и развлечения, като по този начин ще започне подготовката за активния летен туристически сезон. Илиян Станоев допълни, че през настоящия месец инспекторите ще следят дали търговците на текстилни продукти предоставят необходимата предварителна информация - етикетите трябва да съдържат информация за вида и наименованието на текстилните влакна от които са съставени в процентно съотношение. Ще се следи и дали информацията, дадена от производителя или вносителя на текстилната лента, отговаря на търговския етикет, за да не се въвежда в заблуждение потребителят.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).