Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Инспектори на КЗП ще проверяват туроператори и търговци на текстилни продукти
Автор: Екип Varna24.bg 10:35 / 06.04.2011Коментари (0)516
130 жалби и 43 сигнала са постъпили през месец март в Регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите (КЗП) във Варна. Това съобщи директорът на регионалната дирекция Илиян Станоев. По постъпилите жалби и сигнали са образувани административни производства, някой от тях продължават и в момента. 535 проверки са извършили инспекторите от дирекцията през месец март. Инспекциите са както по подадените жалби и сигнали, така и по план програмата на комисията. По завършени административни производства са съставени 70 акта, каза още Илиян Станове и допълни, че има и такива, които тепърва предстоят и някой от тях също ще завършат с актове за административно нарушение.

През месец март оплакванията на гражданите са свързани отново с работата на мобилните оператори, с неспазване на гаранционните условия при рекламации на ел. уреди, с телефони, закупени от различни търговци, не само от специализирани магазини на трите мобилни оператора. Има подадени сигнали и затова, че в даден обект не се спазва Закона за защита на потребителя и не се предлага предварителна информация за определени стоки и услуги, които се предлаган в съответния търговски обект.

През месец април Регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите във Варна традиционно ще работи по кампанията "Безопасност на стоки". Инспекторите на регионалната дирекция ще извършват проверки и по националната кампания за защита на потребителите на туристически продукти. Ще се извършват проверки на туроператори и заведения за хранене и развлечения, като по този начин ще започне подготовката за активния летен туристически сезон. Илиян Станоев допълни, че през настоящия месец инспекторите ще следят дали търговците на текстилни продукти предоставят необходимата предварителна информация - етикетите трябва да съдържат информация за вида и наименованието на текстилните влакна от които са съставени в процентно съотношение. Ще се следи и дали информацията, дадена от производителя или вносителя на текстилната лента, отговаря на търговския етикет, за да не се въвежда в заблуждение потребителят.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Лято 2024
Хороскоп за деня
Природни стихии
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: